Cégtörténet

Cégtörténet

A Fassi termelési potenciálja körülbelül 12 000 daru évente. A teljes termékpalettát egy hatékony és széles körben elterjedt elosztóhálózaton keresztül exportálják és a világ minden tájára terjesztik. Kanadától Franciaországig, az Egyesült Királyságtól Ausztráliáig a Fassi professzionalizmusa tükröződik abban, hogy a cég különböző piaci igényeket kíván kielégíteni, amelyek gyakran az egyes országok sajátos földrajzi és gazdasági viszonyaihoz kapcsolódnak.

A Fassi daruk több mint 90%-át közvetlenül az egyik Fassi gyárban gyártják. A tapasztalat, a készségek és a professzionalizmus hálózata egy olyan gyártási rendszeren alapul, amely minden szempontból a legjobb minőség elérésére törekszik: teljesítmény, munkaképesség, biztonság, kutatás, innováció, termékskála. A Fassi termékpaletta rendkívüli szélessége, több mint 60 modell 30 000 konfigurációban azt jelenti, hogy a kínált daruk valóban erre a célra készültek, „testreszabottak”, hogy megfeleljenek azon ügyfelek igényeinek, akik elsősorban minőségük és szerelvényeik miatt választják a Fassi termékeket.

A Fassi daruk 5 vállalat és 11 gyár erőforrásainak gyümölcsei, amelyek mindegyike kizárólag Olaszországon belül található. A termékminőség legmagasabb szintjének garantálása érdekében létrehozták a Fassi Industrial csoportot, amely a teljes gyártási ciklust lefedi: a fémlemeztől a kész daruig. A gyártás alkatrészgyártó műhelyekben, összeszerelő és végső tesztelő üzemekben, valamint egy központi logisztikai osztályon történik, amely a daruk és alkatrészek tárolását irányítja és automatikusan kezeli.

A Fassi márkakereskedők világszerte kitűnnek szakértelmükkel, és az emelőágazat specialistáiként ismerik el őket, köszönhetően a műhelyeknek, amelyek a lehető legjobb beállításokat és teljes körű szervizelést kínálják. Ez a szervezet olyan technikai munkaprotokollokkal működik, amelyek Fassi tapasztalatának gyümölcsei, és azért jöttek létre, hogy a Fassi kereskedőképzési programjainak köszönhetően magasan képzett szolgáltatást nyújtsanak az ügyfeleknek. A Fassi termékekkel járó kiváló értékesítési és értékesítés utáni szolgáltatások, amelyek összekötik a piacot a Fassi márkakereskedők által kínált megoldásokkal.

2017 – A Fassi Csoport megerősíti jelenlétét Franciaországban a CTELM többségi részesedés megszerzésével.

2016 – Fassi csatlakozik a Jekko minidaru gyártóhoz.

2015 – A Fassi ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, és a 150 000. daru legyártását.

2013 – A Fassi először fektet be külföldi vállalatokba, a francia Marrel és a svéd Cranab cégbe.

2011 – A Fassi stabilitást ellenőrző rendszer (FSC) bevezetése.

Az új évezred első évtizedében minden tevékenység középpontjában az innováció állt. A Fassi Group innovációs befektetései három fő irányvonalon összpontosultak: a gyártósorok technológiai megújítása, a gyártóegységek bővítése és a folyamatlogikák felújítása azzal a céllal, hogy személyre szabott darukat tudjanak kínálni.

A termékinnováció, amelyet az elektronika darukba való integrálása ihletett, a teljesítmény jelentős javulását eredményezte a meglévő termékkínálatban.

2008 – Az Omefa Albino üzeme Comendunóba bővíti létesítményeit.

2007 – A Fassi megkezdi a Serie A, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hivatalos szponzorálását.

2004 – A Fassi cégnevét Fassi Gru Idrauliche S.p.A.-ról Fassi Gru S.p.A.-ra változtatja.

2003 – Megalakul az új Ciesse gyár Campagnolában, Reggio Emiliában.

2002 – A Fassi elkezdi ultranagy szilárdságú acél (UHSS) használatát a daru építésénél.

2000 – A Fassi megkezdi daru és az FX System (Fassi Electronic Control System) integrálását.

1996 – A Fassi Csoport konszolidálja és fejleszti vállalati struktúráit.

1991 – Gyorsabb gémek bevezetése az egyre nagyobb elérési távolságok érdekében.

1989 – A Fassi bemutatja új nagy teherbírású daru sorozatát az F750 modellel.

1989 – A Catia szoftver bevezetése a laboratóriumokban segít a Fassi-nak a tervezés új határainak elérésében.

1987 – Fassi belép a katonai daru szektorba.

1982 – Az ötödik kerék innovációja és az építőiparra szakosodás.

1972 – A Fassi daruk meghódítják az európai piacot.

1968 – Megnyílik az első külföldi Fassi márkakereskedés Franciaországban.

1965 – Az Albino gyárban megépül az első Fassi nevet viselő hidraulikus daru.

1955 – Minden Franco Fassival, a mechanika iránti szenvedélyével és jó üzleti érzékével kezdődik.